Home Werkwijze Kind/adolescent Volwassene Studiecoaching Attestering Team Honoraria Contact
© psychologenpraktijkbrugge 2018       Sulferbergstraat 38, 8000 Brugge       050/345530
Je kan bij ons terecht voor ondersteuning van zowel je studiemethodiek als je studieplanning, Steeds meer begeleiden we ook de studenten met hun masterproef of bachelorproef. Het zoeken van een heldere structuur en het opstellen van haalbare doelen is prioritair.  
Psychologenpraktijk Brugge
Basisonderwijs
Secundair onderwijs
Hoger onderwijs
Veel leerlingen hebben studieproblemen bij de overstap naar het secundair of hoger onderwijs. De hoeveelheid leerstof, het minder individueel begeleid worden, het zelfstandig werken valt hen zwaar. Ouders willen vaak ondersteuning bieden, maar ervaren soms dat dit niet haalbaar is omwille van de inhoud van de vakken of de strijd die soms geleverd wordt.
Vertrekkend vanuit hun huidige studiemethodiek wordt de jongere geleerd hoe hij op een efficiëntere wijze de leerstof kan verwerken. Naast het opmaken van een goede studieplanning om vooral de studiemotivatie te verhogen wordt geleerd hoe men het belangrijkste van een detail kan onderscheiden. Samenvattingen, boomstructuren, mind maps, ezelbruggetjes,… komen hierin aan bod. Vakinhoudelijke ondersteuning komt ook aan bod, maar is steeds gekaderd binnen het leren leren.
Studiecoaching in het basisonderwijs is vooral gericht op de verschillende studiemethoden bij de diverse vakken. Je gaat anders aan de slag met Franse woordjes dan met je boek van wero. We geven uitleg over de werking van het geheugen en hoe we dit kunnen optimaliseren bij het studeren. 
In het secundair onderwijs is een goede studieplanning steeds meer van belang. Het werken met je agenda, het opstellen van een haalbare studieplanning zonder de ontspanningsmomenten uit het oog te verliezen. Het vinden van een goede studiemethode komt ook aan bod, Dit alles leer je hier, aan de hand van je eigen cursussen die je zelf meebrengt.
Psychologenpraktijk Brugge Psychologenpraktijk Brugge Psychologenpraktijk Brugge Studiecoaching